kinkkukiusaus

Kinkkukiusaus – millon olet viimeksi tehnyt tätä lohturuokien kuningatarta? Siksi sitä oikeastaan juuri voisi kutsua, lohturuokien kuningattareksi sillä juuri niin herkullista ja suussa sulavaa se on.

Tämä resepti on ajankohtainen juuri tähän aikaan vuodesta, sillä varsin useassa taloudessa joulukinkkua jää yli ja pyhien jälkeen saattaa olla vaikeuksia keksiä siitä jotain muuta syötävää jo ihan vaihtelun vuoksi, jos vaikka jouluinen makumaailma ei varsinaisesti enää nappaa. Tuunaa kinkku siis arkisempaan mutta supermaukkaaseen ja helppoon kinkkukiusaukseen joka valmistuu lähes itsekseen uunissa.

Reseptiä voit varioida lähes loputtomasti. Mikäli haluat juhlavamman version, käytä kuohukermaa ruokakerman sijasta tai täysmaitoa kevyen tai rasvattoman maidon sijasta. Jos taas jouluna tuli nautittua herkuista yllin kyllin ja nyt on jo hieman tarve keventää, käytä siinä tapauksessa ruokakermaa. Voit toki halutessasi valita ruokakermasta jonkin maustetun version . Jos haluat kasvispitoisemman version, lisää joukkoon esimerkiksi pussi pakastekasviksia, niitä lemppareitasi.

Jos joulukinkkua ei tällä kertaa ole tarjolla voit ilman muuta käyttää savukinkkua tai mikäli haluat kokeilla vegaanista versiota, löydät ohjeen siihen täältä. Maidottoman version saat hyvin helposti käyttämällä esimerkiksi Oatlyn ruokakerman korviketta, joka on kaurapohjainen.

Me emme nimittäin ole vain yhden suuntauksen kannattajia. Tai oikeastaan olemme, nimittäin sen, joka sopii sinulle ja mahdolliselle perheellesi kaikkein parhaiten.

 

Helenan herkullinen kinkkukiusaus (4-6:lle henkilölle)

Tarvitset

  • 300g joulukinkkua
  • 500g perunasipulisekoitusta (pakastealtaasta)
  • 2dl ruokakermaa
  • 2dl maitoa (kevyt-, rasvaton- tai täysmaitoa)
  • pätkä purjosipulia (noin 10cm)
  • muutama rouhaisu mustapippuria myllystä
  • laadukasta suolaa (esim. Himalajan-, Atlantin- tai merisuolaa)
  • halutessasi kasviksia, esim. Apetit kasvissuikaleet 250g, 1-2 pussia

Pinnalle

Juustoraastetta

Valmistus

  1. Voitele uunivuoka oliivi- tai rypsiöljyllä. Voit halutessasi käyttää myös esim. vuokasprayta.
  2. Lado perunasipulisekoitus, kinkku ja purjo vuokaan. Jätä päällimmäiseksi kerrokseksi perunasipulisekoitusta.
  3. Sekoita kulhossa sekaisin ruokakerma / kuohukerma ja maito.
  4. Lisää seokseen mausteet.
  5. Kaada kermamaito -seos vuokaan ja ripottele päälle juustoraaste.
  6. Kypsennä uunissa 225:ssä asteessa keskitasolla, noin 30-45 min.
  7. Tarjoile vihersalaatin kanssa.

Olethan jo lukenut täydellisen salaatin rakennusoppaamme? Jos et tai kaipaat kertausta – lue se täältä.